Fe

VILLSAU:

Vi har en liten flokk med gammelnorsk sau, populært kalt villsau. Rasen er trolig veldig lik de opprinnelige sauene som kom til Norge for ca 6000 år siden. De er lettbeinte og hurtige sammenlignet med annen sau, og går ute hele året. Søyene har sterkt morsinstinkt og står gjerne i ro i opp til 3 dager, mens lammet blir sterkere og stødigere på beina. Så inkluderes lammet i flokken, som er med på å beskytte både mor og avkom. Om du går bort til innhegningen viDe driver et viktig arbeid med villsau som landskapspleiere i skjærgården.
Ulla til villsauen er finfibret, med tykkere dekkull, og varierer i farge fra nærmest hvit via grått og brunt til nær sort. Vi synes det er viktig å bevare denne nøysomme og hardføre rasen, som gjengjeld vedlikeholder kulturlandskapet og gir oss utsøkt kjøtt og ull.

 

 

HEST:

Enhver skikkelig gård har hest. Våre heter Tristan og Isolde. Tristan og er en nordlandhest (også kalt lyngshest). Det er en norsk hesterase som stammer fra Nord-Norge. Nordlandshest/lyngshest er en av de tre nasjonale norske raser av meget gammel opprinnelse. Tristan er en allsidig hest som brukes til ridning, kjøring og trekking av tømmer i skogen. Om du har noe godt i lommen følger han etter deg, og gir seg ikke før han har fått en bit. Isolde er av rasen Shetlandsponny. Hun er ei sjarmerende snuppe med en stor personlighet og mye sjarm. Begge trives på gården og vil helst være ute i all slags vær.

 

 

KATTER:

Vi har to norske skogkatter, Pippin og Zita. Jobben deres er å holde gården fri for mus. De er flinke til å slappe av mellom jobbingen. De vil gjerne ha kos og oppmerksomhet, og følger med på det som skjer på gården.

 

 

HØNER: 

De hører hjemme ved ethvert småbruk. Vi har 6 høner av rasen Jærhøner. De er brune og legger brune egg. De har fått navn etter politikere pga sin evne til argumentasjon vedrørende mat og generelle daglige gjøremål. Vi har Erna, Siv, Trine, Theresa(May) Angela(Merkel) og Hillary(Clinton) De er utrolig sosiale, arbeidsomme,og hjelper til med gressing i hagen enten det er behov eller ikke..

 

Følg med oss på Facebook og Instagram hvis du har lyst til å se mer til dyrene!