Informasjon

Gronnkal

Mange pasienter blir fysisk og mentalt utmattet av påkjenningene i forbindelse med en kreftbehandling. Hos de fleste avtar dette ved behandlingens slutt. 1 av 3 opplever imidlertid at trettheten vedvarer i måneder, eller år. 

For enkelte er kreftbehandling svært krevende. Prosessen kan medføre kronisk tretthet, nedstemthet, konsentrasjonsvansker og hukommelsessvikt. Noen vil derfor i etterkant trenge hjelp. Vi tilbyr tverrfaglig rehabilitering i landlige omgivelser under oppfølging av profesjonelt helsepersonell. Her vil du få kontakt med dyr og natur, så og høste grønnsaker og få kunnskap om kosthold som gir de næringsstoffene du har behov for i henhold til norske retningslinjer. Fysisk aktivitet er det enkelttiltaket som har best effekt mot tretthet. Hos oss får du hjelp til å finne riktig aktivitetsnivå uten å presse kroppen din for mye.

Og viktigst – her får du tid.  Til å senke skuldrene. Puste ut, høre fuglene synge, stikke fingeren i jorda og la sår gro. Turstier er lett tilgjengelige. Du velger selv om du vil ut mot havet eller kjenne skogens ro.

Hos oss vil du møte andre i samme situasjon og få mulighet til å utveksle erfaring og kunnskap. Vi tilbyr også profesjonell samtaleterapi. Samtaler med en slik tilnærming kan hjelpe deg å erkjenne og akseptere din nye situasjon.

Gjennom samarbeidspartnere som Kreftforeningen, UiA (Institutt for Folkehelse, Idrett og Ernæring) og lege, har vi en bred erfaringsbank i ryggen som kan bistå i rehabiliteringen.