Gårdsdrift, plantesalg og grønnsakshagen 

Småbruket vi driver heter «Ytre Årsnes Gård» Dette er et småbruk med tradisjon tilbake fra ca 1850. Det har vært i vår slekt siden begynnelsen av 1930 årene.  

Tradisjonelt er småbrukene i bygda vår det man kan definere som et «Mangesysleri» Vi er intet unntak. Det vil si, vi har ulike driftsformer og blir litt som den berømmelige «poteten»- vi fyller alle flere roller og funksjoner.  

Jorda er god og næringsrik, den passer godt for grønnsaksproduksjon. Skogen er derimot ikke så produktiv som brukene i innlandet. Hos oss egner den seg best til vedproduksjon.  

På vårparten har vi fokus på oppal av småplanter. Vi er Debiogodkjent, altså drifter jorda økologisk. Småplanter som tomat, agurk, squash, gresskar, kålplanter mm aler vi opp tidlig om våren og fra midt i mai selges disse til de som har lyst til å dyrke selv.  En del planter havner og i vår egen grønnsakshage hvor vi produserer småskala grønnsaker, noe for salg og mye til eget bruk.  

Vedproduksjon foregår i høst og vinterhalvåret og er en del av driftsgrunnlaget for gården. Rehabiliteringstilbud, utleie og seniortilbud utgjør det viktigste driftsgrunnlaget vårt.  

Vi bruker landbruksdriften aktivt inn i de andre tilbudene våre og følger gårdens årshjul i de aktivitetene vi har. Vi er godkjent som «Inn På Tunet Gård» og har vårt kvalitetesikringssystem via «Stiftelsen Norsk mat».

Gårdsbutikken

Vårt mål med butikken er å ha varer som er bærekraftige, lokale og kortreiste. Vår lille gårdsbutikk er døpt “Skålebutikken” – den er lokalisert i “Skålen” i fjøset. Dette er en popup butikk – åpen etter innfallsmetoden eller etter avtale. Her har vi sesongvarer innen grønnsaker, såvare etter årstid, keramikk fra Knabstrup København, strikk til små og store, og noe godt å spise.

Vi samarbeider med andre lokale småskala produsenter. Sjarmfaktoren i handleopplevelsen er større enn butikkstørrelse og mengden varer.

Vite mer om tilbudet?

Fyll inn din kontaktinformasjon i skjemaet nedenfor, så tar vi kontakt med deg.

"*" obligatorisk felt

Samtykke
Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

Vi samarbeider med